3. 10. 12

Uhina kletka

Z nekaj malega truda so končno sestavili moj računalnik do takšne mere, da spet deluje. Nek virus ga je povozil čez in čez, dejansko smo sprva mislili, da je šel disk. No, k sreči ni.

Že dolgo je tlela ideja, da bi najina žvauca dobila novo hiško. Hiško, v kateri bi lahko skakala in se razgibala. Midva pa tako ne bi mela slabe vesti, če bi kdaj prišlo tako, da je nekaj dni ne bi mogla spustiti na prosto. Tako je nastala hišica za Uho.

Najprej naj pokažem njeno prvotno domovanje, da boste videli občutno razliko :)

PREJ


In potem je prišla ena velika omara nama pod roko in nastala je ideja, da bi to lahko bila Uhina bodoča kletka. Po dveh dneh žaganja, zabijanja žebljev in skakanja po gozdu za primernimi drevesi, sva zadevo skončala.

POTEM

Na zgornji slikci je kletka, kakršno sva postavila in vanjo preselila Uho takoj prvi dan po končanju. Prav z navdušenjem je gledati kako žival kletko takoj posvoji in po dveh dneh je že skakljala, kot da je tam od zmeraj. Kletko je vzela za svojo kočo v najinem stanovanju in jo ima za zatočišče. Zvečer, ko je čas za spanje tako ni nobenih problemov jo spraviti v kletko, samo Uha gremo in že gre :D Naravnost v jedilnico, kjer kletka stoji.

Preostale slike v nadaljevaju so potem nadalnje nadgradnje kletke. Ko vidiš, da tukaj bi pa res še lahko kaj bilo, da ne bi bilo tako prazno. Tako je pred kratkim dobila visečo mrežo...
 Pa še poličko iz vej na desni strani kletke...
 Pa sva kupila še valj iz slame, kamor po novem hodi spat :D


 Pa še razne lojtrce in še malo poličk ... Pa logično, da se je v kletko selila njena stara hiša (beri škatlja za čevlje), konec koncev si jo je Uha sama zdizajnirala :D:D In na zadnji sliki, še končni rezultat. Ni rečeno, da je to dokončno. Zagotovo še pride kakšna ideja. Mi je pa všeč, da sva dejansko vse naredila sama. Kupljen je samo valj iz slame, bazenčka za pesek, napajalnik in posodica s hrano. Viseča mreža je narejena iz blaga, ki sva ga našla doma. Čeprav ni najboljše in ga bo treba zamenjati v kratkem. Veje so nabrane v gozdu, gre za jablano. Tako ni treba skrbeti, da bo mali kaj škodilo, če bo zadevo glodala. Omara je moja stara omara iz otroške sobice. Police pa nekaj jih je iz omare, nekaj je ostanek ko sva izzžagala vrata in nekaj iz kleti. Žeblje sva imela doma, kupila sva le še mrežo pa tiste žeblje na V s katerimi sva mrežo pribila na vrata. Zapahci za vrata so bili strata denarja, ker jih ne uporabljava. Končni strošek pa je bil nekje okoli 20€.

Aja in še žverca, ki ji je domek namenjen:


Ni komentarjev: